“Met de leukste en gezelligste boekhoudster” klinkt het als ik bel naar een vriendin die tevens klant is. 
Een diepe zucht aan de andere kant van de lijn, “Ik had gehoopt dat je voor wat leuks belde! Wat ben ik dit keer vergeten?” Grinnikend geef ik haar antwoord en het gesprek gaat verder. Over de zaak en haar plannen, maar later ook over haar gezin.

En niet alleen de vriendin krijgt deze openingszin te horen, ook klanten die al wat langer bij mij zijn horen het weleens aan de telefoon. Het gesprek begint leuk, en vaak moet de klant al lachen, als ik ze op deze manier benader. Want stiekem denkt de klant “Oh nee daar heb je haar weer!”.

De administratie en de fiscale zaken die erbij komen kijken is voor ondernemers gewoonweg vervelend.
Je wilt je vak uitoefenen, werken met je passie, doen wat je leuk vindt. Daarvoor ben je een onderneming gestart niet waar? Geheimpje verklappen? Ik ook! Ik word blij van cijfers, organiseren, regelen en het coachen van mijn ondernemers.

Veel ondernemers, startend of al wat langer bezig, vragen zich af “Wat is het nut van zo’n boekhouder?”.
Een boekhouder is er voor jou! Bij startende ondernemers help ik ze bij het opzetten van de administratie en beantwoord ik de vragen over de Belastingdienst en Kamer van Koophandel.

De wat meer door gewinterde ondernemer heeft iets andere behoeften. Interessante artikelen worden vaak over en weer gemaild onder het mom “Had je dit al gelezen?”. Vragen voor of over de Belastingdienst worden besproken, maar vooral het klankbord zijn voor de ondernemer met de vraag “Hoe ga ik verder?”.
Als jij je vanaf het begin laat begeleiden door een boekhouder is dat een zeer goede zaak! Waarom?

De boekhouder weet precies welke kosten er aftrekbaar zijn en hoe deze moeten worden toegepast.
De administratie is, vanaf het begin, afgestemd op jou en de onderneming. Dit zorgt ervoor, dat met een juiste toepassing, er juist kosten bespaard worden, zowel zakelijk als privé. Door de kostenbesparing krijg je ruimte voor investeringen.

Daarnaast neemt het voor de ondernemer een hele grote last weg. De administratie en de belastingzaken worden gedaan door de leukste en gezelligste boekhoudster. Dit geeft jouw meer tijd voor de onderneming, waardoor je meer ruimte hebt om geld te verdienen.

Conclusie: Een boekhouder spaart geld uit

Is de locatie van mijn boekhouder belangrijk?” is een vraag die ik vaak gesteld krijg. De locatie van je boekhouder maakt voor een samenwerking geen verschil. Ja, natuurlijk kan je kiezen voor de boekhouder die om de hoek zit. Maar wat als er geen klik is? En je echt je telefoon niet meer wil opnemen als je de naam ziet verschijnen op je telefoon?

Welke punten zijn belangrijk bij het vinden van een boekhouder?”
1) Je werkt samen aan de groei van jouw bedrijf, zorg dat het goed voelt.
2) Persoonlijke aandacht heeft de voorkeur, je wilt niet behandeld worden als een nummer.
3) De boekhouder moet te bereiken zijn zoals jij het prettig vindt of dit nu via What’s app is,
Facebook Messenger of een ander medium.
4) Geen addertjes onder het gras bij de kosten die in rekening worden gebracht.

Bovenstaande punten vind je allemaal terug in de service en werkzaamheden die Paroba Finance & Coaching uitvoert. Wil je vrijblijvend meer informatie over mijn pakketten? Stuur dan een e-mail naar paroba.finance.coaching@outlook.com

“Je zal zien dat de investering die je maandelijks doet, zichzelf zal terugbetalen.
Met een gedegen advies en goede begeleiding zal je onderneming groeien.”

Reageren

reacties

Tips & tricks

Meld je aan en ontvang periodiek een mailtje met handige tips & tricks waar jij financieel beter van wordt!

Hoera, je aanmelding is gelukt!