Dit keer een wat kortere blog dan je gewend van mij bent. Deze vraag over de kinderopvangtoeslag is vrij eenvoudig te beantwoorden.

Wanneer je kind naar de peuterspeelzaal gaat dan kan je hiervoor kinderopvangtoeslag aanvragen. Dit geld ook voor buitenschoolse opvang.

Hiervoor gelden natuurlijk wel een aantal eisen.

Waar moet een peuterspeelzaal aan voldoen?
De peuterspeelzaal is geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP). Wanneer de opvang niet geregistreerd is in het register kan je geen tegemoetkoming krijgen voor de opvangkosten.

Daarnaast heb je een schriftelijke overeenkomst met de peuterspeelzaal. Hierin staan:
– het aantal opvanguren per jaar;
– de uurprijs;
– het LRKP-nummer van de opvang.

Aan welke eisen moeten wij zelf voldoen?
Jij en je partner hebben de Nederlandse nationaliteit of hebben een geldige verblijfsvergunning.

Jullie werken, studeren of zijn op zoek naar werk in Nederland. En jullie ontvangen kinderbijslag voor het kind of kinderen die jullie naar de opvang brengen.

Je krijgt alleen de uren vergoed waarvoor de kinderopvang zijn diensten daadwerkelijk aanbiedt. Wanneer er feestdagen zijn geldt hiervoor een uitzondering. Wanneer de kinderopvang open is, de uren in het contract staan en je ervoor betaald, krijg je de uren vergoed. Of je kind nu wel of niet is gegaan die dag.

Vind je het lastig om de kinderopvangtoeslag aan te vragen of te wijzigen? Wil je dit liever overlaten aan iemand die er meer verstand van heeft? Neem dan gerust contact op met Paroba Finance & Coaching. Je kan mij e-mailen op paroba.finance.coaching@outlook.com.

Reageren

reacties

Tips & tricks

Meld je aan en ontvang periodiek een mailtje met handige tips & tricks waar jij financieel beter van wordt!

Hoera, je aanmelding is gelukt!