Hoeveel mag ik meer verdienen door bijvoorbeeld overuren voordat dit gevolgen heeft voor mijn kinderopvangtoeslag?

Om het werken van beide ouders te stimuleren, introduceerde de overheid de kinderopvangtoeslag. Dit is een tegemoetkoming voor ouders in de kosten van de kinderopvang.

De hoogte van de kinderopvangtoeslag hangt onder meer af van je inkomen. De overheid betaald een percentage terug van de ontvangen kinderopvang. Wanneer je overwerkt en extra inkomen binnenbrengt zal dit invloed kunnen hebben op de door jullie te ontvangen kinderopvangtoeslag.

Tot een inkomen van € 23.408 ontvang je de maximale toeslag, YES!
Dat wil zeggen 94% voor het eerste kind van de kosten en 95% voor het tweede kind.

Hoe hoger je inkomen, hoe minder kinderopvangtoeslag je terugontvangt. Het hoogste verzamelinkomen genoteerd (€180.419 en hoger) ontvangt nog altijd 33,3 % terug voor het 1e kind en 64% voor het 2de kind van de kinderopvang kosten.

Op de website van de Rijksoverheid staat een handige tabel om te zien hoeveel je procentueel terug zou krijgen. De link naar de website vind je hier.

Let hierbij wel op dat het eerste kind niet altijd het oudste kind is. Ze bedoelen hier het kind met de meeste opvanguren.

De stapgrootte in deze tabel bij de inkomensbedragen is ongeveer bij elke stap € 2.975. Wanneer je besluit over te werken kan je met dit bedrag rekening houden.

 

Heeft het extra aflossen op de hypotheek ook invloed op je Kinderopvangtoeslag?

De kinderopvangtoeslag gaat uit van het verzamelinkomen. Het verzamelinkomen is het inkomen wat je krijgt in box 1, dus waar ook je aftrekposten en eigen woning invallen. Wat het verzamelinkomen precies inhoudt, kan je hier lezen.

Wanneer er extra wordt ingelost op de hypotheek is dit natuurlijk geweldig, Maar bedenk wel dat er minder voordeel zal worden behaald op de hypotheekrenteaftrek en zo ook op de kinderopvangtoeslag. De aftrekpost van de eigen woning gaat door de inlossing omlaag, waardoor het verzamelinkomen zal stijgen. Je zal dus minder kinderopvangtoeslag ontvangen.

Wil je graag hulp bij het wijzigen of aanvragen van de kinderopvangtoeslag?
Laat ook de toeslagen door de leukste boekhouder doen. Zo ben je altijd verzekerd van de juiste ondersteuning voor je gezin. Neem contact op met mij via paroba.finance.coaching@outlook.com

 

Reageren

reacties

Tips & tricks

Meld je aan en ontvang periodiek een mailtje met handige tips & tricks waar jij financieel beter van wordt!

Hoera, je aanmelding is gelukt!