Coaching

Een balans vinden tussen inkomsten en uitgaven is soms makkelijker gezegd dan gedaan.
Steeds meer mensen komen in de financiële problemen doordat ze het overzicht in hun geldzaken kwijt zijn. Ze geven meer geld uit dan er binnenkomt. Met de juiste budgetbegeleiding is iemand al snel geholpen.
Het vroegtijdig inschakelen van een budgetcoach voorkomt chaos in de administratie en het ontstaan van meer schulden. Vaak belanden mensen namelijk onnodig in de schuldhulpverlening.

Budgetplan

Met een budgetplan laat ik zien hoe jij er financieel voor staat en welke actie ondernomen moet worden om de huishoudbegroting weer kloppend te krijgen. Zijn er besparingen mogelijk? Hoe ga je om met schulden of betalingsachterstanden? Ik kan je adviseren en handvaten geven hoe je daar het beste mee om kan gaan.
Bij een problematische schuldensituatie word je ten alle tijde doorverwezen naar een organisatie die je verder kan helpen.

Met een budgetplan voorkom je financiële problemen en verhoog je jouw financiële zelfredzaamheid. Financiële zelfredzaamheid is de basis voor waardigheid en zelfrespect.

Coaching traject

Tijdens het coaching traject deel ik mijn kennis met je, waardoor jij je bewuster word van je financiële situatie. Ook gaan we leren hoe je beter om kunt gaan met je financiën. Je leert eenvoudige administratieve vaardigheden, hoe je met budgetten moet omgaan en vooral op een andere manier om moet gaan met je geld.
Dit gaat natuurlijk niet heel snel. Hoe jij omgaat met geld is iets wat zich in de loop van de jaren heeft gevormd. Met jouw inzet en mijn ondersteuning zet je de eerste en blijvende stappen op weg naar financiële zekerheid.

Wat kan je van de budgetcoach verwachten?
• Dat jij inzicht krijgt in de inkomsten, uitgaven en schulden
• Hulp bij het ordenen van de papieren
• Het maken van een schuldenoverzicht
• Je leert budgetteren, sparen en reserveren voor incidentele en jaarlijks terugkerende rekeningen
• Zelfstandig of samen een huishoudbegroting, maandvoorstel of jaaroverzicht maken
• Bij loonbeslag controleer ik of dit voldoet aan de wettelijke normen
• De mogelijkheden voor toeslagen en subsidies worden bekeken

Wat doet de budgetcoach niet? Afspraken maken met schuldeisers. Ook geef ik geen advies op het gebied van aan- en verkoop van financiële producten zoals verzekeringen of hypotheken. Hiervoor zijn er super gekwalificeerde tussenpersonen.

Jouw financiële problemen kan ik niet oplossen. Jij bent de actie, ik zorg voor de juiste handvaten, motivatie en ondersteuning. Samen gaan we aan de slag om te leren en te voorkomen. Action = Reaction!

Wil je meer lezen over mij?

Dan kan je mijn blogartikel lezen “De Coach weet het beter

Petra Reekers-Bleijenga

Paroba Finance & Coaching

Tips & tricks

Meld je aan en ontvang periodiek een mailtje met handige tips & tricks waar jij financieel beter van wordt!

Hoera, je aanmelding is gelukt!