Elke ondernemer ziet er tegenop, de administratie. Velen vinden het lastig een rompslomp of gewoonweg niet leuk. Wanneer je serieus bezig bent als ondernemer met ondernemen heb je een boekhouder. Maar dan nog moet de administratie maandelijks of per kwartaal worden aangeleverd.

En ja, als boekhouder zien we de beruchte schoenendozen gevuld met facturen en bonnetjes
voorbij komen. Maar ook de plastic zakken of bigshoppers. Geen orde en de ondernemer de wanhoop nabij met een tikkeltje schaamte. Veelal met de belofte het zo noooooooit meer
aan te leveren. Een belofte die vaak helaas, en onnodig, niet wordt nagekomen.Ben jij zo’n ondernemer? Wil je de administratie netter aanleveren en op orde hebben? Dan heb ik voor jou 5 tips om dit te realiseren.

Tip nummer 1 is een hele simpele maar wel een hele belangrijke. Koop wat orders of insteekmappen!
Deze kan je al vrij goedkoop aanschaffen bij de action voor tussen de € 1 a € 2. De mappen zijn kwalitatief goed en het is echt niet nodig meer geld uit te geven eraan dan nodig. Stop alle facturen en bonnetjes erin als je kiest voor de ordner. Kies je voor insteekmappen, Ook helemaal goed, maar kies er dan voor om voor meerdere mapjes te gaan.

Tip nummer 2! Hou een vakje in je portemonnee vrij voor al je zakelijke bonnen.
Als ondernemer moet het in je systeem zitten, overal bonnetjes van vragen. Stop ze direct in dat speciale vakje. Je kan dan wekelijks of maandelijks dat vakje legen in de ordner of insteekmap die je hebt aangeschaft bij tip nummer 1.

Tip nummer 3 heeft te maken met de bank.
Probeer zo min mogelijk privé transacties op je zakelijke rekening te krijgen. Ga je een dagje shoppen? Super, maar pin van je privé rekening. Je boekhouder moet elke transactie boeken, wat tijd kost en dus ook naar jou toe gefactureerd wordt.

Tip nummer 4 is ook een belangrijke bank tip. Je boekhouder ontvangt graag jou bankafschriften. Print je deze zelf uit? Tegenwoordig is dit heel normaal, want steeds meer ondernemers ontvangen geen daadwerkelijke afschriften meer, omdat je hiervoor moet betalen of omdat het onhandig is. Welke ondernemer checkt er nu niet dagelijks de ING Bankieren App of een andere bank app? Waarom dan nog een bankafschrift ontvangen?

Bij de bank kan je zelf de periode aangeven die moet worden geprint. Kies voor een week, 2 weken of maand. En dan netjes van de 1e tot de 30e of 31e. Als er op de bank veel transacties plaatsvinden is het
voor jezelf ook duidelijker en overzichtelijker om het per week uit te printen.  Zo kan je goed zicht houden op het geld wat is binnen gekomen (jou debiteuren) en wat er is betaald (jou crediteuren).
Een extra voordeel!

Tip nummer 5 is er 1 om je boekhouder gelukkig te maken.
Wil je echt over de top gaan en heb je de smaak van het ordenen te pakken? Ruim je bonnen op achter de bankafschriften. Vink netjes aan welke bonnen erbij zitten. Zo weet je ook voor jezelf of er facturen missen. En het scheelt je boekhouder een e-mail met een missende stukkenlijst. Succes met het ordenen van je administratie! Ik weet dat je het kunt…..!

Mocht je zelf nog een handige tip hebben, deel deze dan als reactie op onze Facebook pagina.

Reageren

reacties

Tips & tricks

Meld je aan en ontvang periodiek een mailtje met handige tips & tricks waar jij financieel beter van wordt!

Hoera, je aanmelding is gelukt!